EO

Ruim 100 miljoen euro voor innovatieve software

04 juni 2016 om 22:44 uur - Den Haag

Bedrijven en kennisinstellingen uit verschillende landen gaan samen voor ruim 100 miljoen euro onderzoek doen in vijf omvangrijke projecten voor innovatieve software. 23 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen participeren in de onderzoeksprojecten voor een bedrag van 36 miljoen euro. Het ministerie van Economische Zaken ondersteunt deze partijen door een derde van de Nederlandse onderzoekskosten bij te dragen: 14,2 miljoen euro.


In de vijf onderzoeksprojecten werken bedrijven en kennisinstellingen uit verschillende landen samen aan innovatieve, industriegedreven software voor de automobielindustrie, de communicatie en de gezondheidszorg. Dat is de uitkomst van de Itea 3 tender, een Europees samenwerkingsprogramma voor onderzoek en innovatie, waarvoor de Nederlandse bedrijven zich hebben aangemeld.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken: "Innovatie is van groot belang voor de groei van de Nederlandse economie. De bedrijven die deze innovaties tot stand brengen kunnen met deze nieuwe investeringen concurrerender worden. Dat is goed voor de economie en natuurlijk ook goed voor de werkgelegenheid. Vandaar dat we vanuit de topsector High Tech Systemen en Materialen de Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in deze veelbelovende projecten steunen."

 

Smart cities

Een van de projecten ontwikkelt software voor de inwoners van smart cities. Dat zijn steden die duurzame technologie gebruiken om hun economie, veiligheid en de stedelijke ontwikkeling te stimuleren. Zo wordt er software ontwikkeld die het mogelijk maakt de veiligheid van bezoekers aan grote evenementen te verbeteren, door het evenement in een virtuele omgeving te simuleren en mogelijke knelpunten vroegtijdig op te sporen. In dit project werken de Nederlandse partijen KPN, Amsterdam Arena, Game On, Inmotio Object Tracking en TNO samen met bedrijven uit België, Zuid Korea en Turkije.

 

Een ander project ontwikkelt een car-to-cloud platform voor nieuwe innovatieve toepassingen in auto's. Het car-to-cloud platform wordt open source, wat het mogelijk maakt dat ook andere partijen dan autofabrikanten innovatieve diensten aan automobilisten kunnen aanbieden, zoals driving assistance, routeplanners en nieuws- en mediadiensten. In dit project werken de Nederlandse partijen Technolution, SecurityMatters, NXP en TU/e samen met partners uit Duitsland, Noorwegen, Canada, Turkije en Finland.

 

Irea 3

Het Itea 3 Eureka Clusterprogramma is een Europees samenwerkingsprogramma dat zich richt op het stimuleren van onderzoek en innovatie. Op 13 september 2016 wordt een nieuwe Itea3 Call opengesteld. Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die deel willen nemen aan het programma kunnen zich richten tot http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/itea3-information-technology-european-advancement

 

De 5 projecten:
ITEA 3 appstacle

ITEA 3 MOS2s

ITEA 3 Crimson

ITEA 3 Ewathc

ITEA 3 medolution

 

 

Gerelateerd nieuws

3D-animatie met een pennenstreek (video)

Mosketch, een programma dat is ontwikkeld door Moka Studio en de Technische Universiteit van Lausanne (EPFL), maakt het mogelijk om 3D-animaties te genereren zonder dat daarvoor een intensieve training nodig is. Het is…

Wijnmakers

Wijn maken op microschaal

Een Amerikaanse professor ontwerpt samen met de Technische Universsiteit van Lausanne (EPFL) een miniatuur toestel voor het non-stop produceren van wijn en het beproeven van verschillende fermentatieprocessen. Het…

Ontwerpstudio JasnaRok toont collectie met slimme kunststoffen en weefsels

Op de FashionTech Conference in Berlin en de Fashion Week in Amsterdam toonde het startende Antwerpse ontwerpdtudio Jasnarok hun ‘Fashion On Brainwaves' aan het publiek. Een deel van de collectie is gebasserd op…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

What makes you tick?

We willen graag persoonlijk van u horen wat u inspireert en beweegt. 

Daarom vragen we u en uw collega's uit de engineering branche: What makes you tick?

what makes you tick 

 

 

PS Nieuwsgierig naar reacties van collega's? Klik hier...

 
test

Focus op...

 

Vacatures Betabanen

Research Project Officer

Imperial College London - Academic Services<br />Salary: £38,977 to £43,360 per annum

Lecturer / Senior Lecturer in Information Systems Management (T&S and T&PP)

Queen Mary University of London - School of Electronic Engineering and Computer Science<br />Salary: £49,785 to £69,114 per annum (pro-rata)

Product Developer

Imperial College London - Chief Operating Team<br />Salary: £54,927 to £65,935 per annum

Research Associate in Influenza Viruses

Imperial College London - Faculty of Medicine<br />Salary: £46,593 to £54,630 per annum

Postdoctoral Research Assistant

Queen Mary University of London - Barts Cancer Institute<br />Salary: £40,223 to £49,785

Meer externe vacatures »