EO

Drankenproducent stevig beboet na zwaar ongeluk medewerker

13 augustus 2013 om 16:00 uur - Deventer

Een Engelse drankenproducent kreeg een boete van £ 10.000 nadat een medewerker bijna een arm verloor bij zijn werk aan een bottling productielijn.


Toen de machine opstartte bleef de man met zijn kleding haken aan de machine en werd zijn rechterarm de machine in gesleurd.

De man slaagde erin om zijn arm vrij te krijgen maar liep een aantal zware snijwonden op waarbij een slagader in zijn biceps werd doorgesneden. 
De medewerker moest drie operaties ondergaan, waaronder een levens- en ledemaat- reddende operatie. Hoewel de man inmiddels weer aan het werk is in een andere functie, zal hij nog een aantal operaties moeten ondergaan voor verder herstel. 

De Engelse arbeidsinspectie, the Health and Safety Executive (HSE) constateerde dat de producent, Brothers Drinks Co Ltd, had nagelaten om een bewakingssysteem te installeren dat moest voorkomen dat werknemers toegang hebben tot de machine terwijl deze nog draait.

De man die gewond raakte, werkte gewoonlijk niet aan de vulmachine maar viel in voor een collega. Hij had geen aanvullende instructies of informatie gekregen over de machine waaraan hij werd gevraagd om te werken.
Brothers Dranken Co Ltd kreeg een boete van een totaal van £ 10.000 en werd veroordeeld tot betaling van £ 12.859 van de proceskosten.
 

Gerelateerd nieuws

Boete voor recyclingbedrijf na ongeluk aan transportband

Een recyclingbedrijf in Nantwich (UK) is beboet naar aanleiding van een ongeval in 2013. Bij het ongeval raakte een 24-jarige werknemer ernstig gewond toen hij werd meegesleurd in een transportband die niet beveiligd was…

Safe Maintenance Awards Benelux 2016 uitgereikt

Tijdens de vakbeurs Maintenance 2016 in de Antwerp Expo werd voor de zesde keer de Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) toegekend aan een technische dienst en een technische dienstverlener die onderhoud uitvoeren op een…

Het Grote Atex-congres 2016

Op dinsdag 31 mei 2016 organiseert NCOI Techniek in Den Bosch Het Grote Atex-congres. Het evenement in Congrescentrum Brabanthallen heeft het motto ‘Compliancy: impact 2016 en verder’.

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

What makes you tick?

We willen graag persoonlijk van u horen wat u inspireert en beweegt. 

Daarom vragen we u en uw collega's uit de engineering branche: What makes you tick?

what makes you tick 

 

 

PS Nieuwsgierig naar reacties van collega's? Klik hier...

 
test

Focus op...

 

Vacatures Betabanen

Quality Assurance & Enhancement Administrator

University Of The Arts London<br />Salary: £28,813 to £32,624 per annum.

Digital Project Manager

London School of Economics and Political Science - Communications Division<br />Salary: £40,229 to £48,456 pa inclusive with potential to progress to £52,095 pa…

Head of Recruitment

University Of The Arts London<br />Salary: £58,193 to £70,291 per annum.

Head of Marketing

University Of The Arts London<br />Salary: £58,193 to £70,291 per annum

Clinical Trial Assistant - Industry Placement

The Institute of Cancer Research - Clinical Studies<br />Salary: £23,997 per annum

Meer externe vacatures »