EO

Geschil over CE-markering op hijskranen voor Servische markt

13 augustus 2013 om 16:06 uur - Den Haag

Twee Servische bedrijven kochten hijskranen van een Nederlands bedrijf, maar vinden dat de hijskranen niet voldoen aan kwalificatie ‘new/unused’ en bovendien zijn ze niet CE-gecertificeerd. Ze vorderen daarom terugbetaling van de koopsom.


Na uitleg van de kwalificatie 'new/unused' oordeelt de rechtbank dat de kranen op dit punt beantwoorden aan de overeenkomst. 
De twee Servische bedrijven (Servië behoort niet tot de EU) hebben er naar het oordeel van de rechtbank niet op mogen vertrouwen dat de kranen CE-gecertificeerd waren.
‘Niet gesteld of gebleken is dat partijen in het kader van het sluiten van de overeenkomst uitdrukkelijk hebben gecommuniceerd over het wel of niet gecertificeerd zijn van de kranen, zodat de rechtbank ervan uitgaat dat de CE-certificering toen niet met zoveel woorden aan de orde is geweest,’ aldus het oordeel van de rechtbank. De koopovereenkomsten zijn dus niet rechtsgeldig door eiseressen ontbonden. De vordering wordt daarom afgewezen.
Als tegeneis vordert het Nederlandse bedrijf schadevergoeding, die deels wordt toegewezen. Een verzoek tot machtiging om de kranen openbaar te verkopen wordt afgewezen.
Lees verder over deze rechtszaak (waarvan de uitspraak op 3 juli 2013 was) op de website van CE-Uitspraken.eu 

 

Gerelateerd nieuws

Consequenties van Brexit op CE-regelgeving

Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie heeft invloed op allerlei gebieden. Wat zijn de consequenties voor de CE-regelgeving?

Boete voor recyclingbedrijf na ongeluk aan transportband

Een recyclingbedrijf in Nantwich (UK) is beboet naar aanleiding van een ongeval in 2013. Bij het ongeval raakte een 24-jarige werknemer ernstig gewond toen hij werd meegesleurd in een transportband die niet beveiligd was…

Safe Maintenance Awards Benelux 2016 uitgereikt

Tijdens de vakbeurs Maintenance 2016 in de Antwerp Expo werd voor de zesde keer de Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) toegekend aan een technische dienst en een technische dienstverlener die onderhoud uitvoeren op een…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

What makes you tick?

We willen graag persoonlijk van u horen wat u inspireert en beweegt. 

Daarom vragen we u en uw collega's uit de engineering branche: What makes you tick?

what makes you tick 

 

 

PS Nieuwsgierig naar reacties van collega's? Klik hier...

 
test

Focus op...

 

Vacatures Betabanen

Research Assistant or Postdoctoral Research Assistant

Queen Mary University of London<br />Salary: £36,572 to £37,182 per annum.

Senior Research & Innovation Analyst

Queen Mary University of London<br />Salary: £42,405 to £49,785 per annum.

Equality, Diversity & Inclusion Advisor

The Royal Veterinary College, University of London - Principal’s Office<br />Salary: £38,721 to £49,521 per annum Including London Weighting

Associate Director of Portfolio

University of East London - Strategic Development & Delivery Directorate<br />Salary: From £70,913 per annum, inclusive of London Weighting

PhD Studentship: Turbulent/Turbulent Entrainment and its Importance for Cloud Microphysics

Imperial College London - Departments of Aeronautics<br />Salary: An annual tax-free stipend of £20,622.

Meer externe vacatures »