EO

Beleidsregel liften voor 2016 gepubliceerd

14 juni 2016 om 14:52 uur

Onlangs is een nieuwe Beleidsregel liften gepubliceerd die in overeenstemming is met de nieuwe richtlijn liften (2014/33/EU). Als er geen vrije ruimte is onder en/of boven een liftkooi kunnen bij uitzondering andere middelen worden gebruikt om risico op verplettering te voorkomen. De procedure hiervoor staat in de beleidsregel beschreven.


De Beleidsregel liften 2016 is op 7 juni 2016 gepubliceerd in de Staatscourant. De beleidsregel geeft aan hoe in Nederland kan worden voldaan aan de eisen uit de richtlijn liften 2014/33/EU, Annex I, artikel 2.2 derde alinea.

 

Veiligheidsmaatregelen in uitzonderlijke gevallen

In artikel 8, eerste lid, van het Warenwetbesluit liften 2016 is bepaald dat liften moeten voldoen aan de in Bijlage I van de richtlijn liften opgenomen essentiële veiligheids- en gezondheidseisen. Onder punt 2.2 van deze eisen wordt voorgeschreven dat ter voorkoming van het gevaar van verplettering een vrije ruimte of schuilruimte voorbij de uiterste standen van de kooi aanwezig moet zijn.

In uitzonderlijke gevallen kunnen andere passende middelen worden gebruikt om het risico op verplettering te voorkomen, met name als een vrije ruimte of schuilruimte in bestaande gebouwen niet te realiseren is. De Inspectie SZW moet daarmee dan wel vooraf instemmen. In de beleidsregel wordt aangegeven wat onder ‘uitzonderlijke gevallen’ en ‘andere passende middelen’ moet worden verstaan.

 

Voortzetting

De Beleidsregel liften 2016  is een voortzetting van het huidige beleid over liften in bestaande gebouwen. De beleidsregel is in lijn gebracht met de nieuwe richtlijn liften 2014/33/EU en de normalisatienormen die onder de nieuwe richtlijn liften zijn geharmoniseerd.

 

Gerelateerd nieuws

Monteur komt om bij reparatie aan aardappelpootmachine

Bij reparatiewerkwerkzaamheden aan een aardappelpootmachine kwam een zeer ervaren monteur om het leven. De werkgever werd uiteindelijk niet aansprakelijk gesteld.

Dekra vernieuwt keurmerk voor ledverlichting

Dekra introduceert een vernieuwde versie van zijn Led Performance merk geïntroduceerd, die optimaal afgestemd is op de huidige marktsituatie. In het Led-Forum, dat Dekra samen met fabrikanten en afnemers had opgezet,…

Certificatie verplicht voor be- en verwerkers van elektrische apparatuur vanaf 1 juli 2015

Vanaf 1 juli 2015 moeten alle be- en verwerkers van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (oftewel ‘alles met een stekker’) gecertificeerd zijn op basis van WEEELABEX of Cenelec.

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

What makes you tick?

We willen graag persoonlijk van u horen wat u inspireert en beweegt. 

Daarom vragen we u en uw collega's uit de engineering branche: What makes you tick?

what makes you tick 

 

 

PS Nieuwsgierig naar reacties van collega's? Klik hier...

 
test

Focus op...

 

Vacatures Betabanen

Research and Innovation Systems Assistant

London School of Economics and Political Science - LSE Research and Innovation<br />Salary: £29,935 to £33,104 per annum inclusive with potential to progress to £35…

Lecturer in Museum Studies

Birkbeck, University of London - School of Historical Studies<br />Salary: £42,365 to £44,683 per annum.

Head of Health and Safety Apprentice

University Of The Arts London<br />Salary: £50,961 to £61,398 per annum

Academic Governance & Quality Manager

The Institute of Cancer Research - Academic Services<br />Salary: £35,150 to £42,642 per annum

Research Technician

Imperial College London<br />Salary: £37,977 to £42,360 per annum

Meer externe vacatures »