EO

Hij doet het... en de app ook!

24 januari 2016 om 17:24 uur - Leusden

Na een overtuigende demonstratie is de definitieve keuze gemaakt voor de gadget die speciaal wordt gebouwd voor de bezoekers van de World of Electronics, dit najaar in de Jaarbeurs Utrecht. Het wordt de WoTSBadge - een multifunctionele, interactieve en programmeerbare ‘wearable' - die gratis beschikbaar wordt gesteld aan 1500 beursbezoekers.


Op vrijdag 22 januari demonstreerde Joost van Velzen een prototype van de badge, die is ontwikkeld door SallandElectronics en Eurocircuits. Op een display, dat bestaat uit 85 led's, kan de naam van de drager worden weergegeven, maar ook een wat langere boodschap of eenvoudige animaties. Ook kan de WoTSBadge met behulp van een meegeleverd houdertje rechtop worden gezet en dan dienen als een interactieve, intelligente bureauklok.

 

De badge is programmeerbare met behulp van een speciaal ontwikkelde gratis app voor alle soorten smartphones. Via het scherm van de telefoon kunnen teksten worden ingevoerd en met een vinger afbeeldingen worden getekend. De badge maakt contact met de telefoon via de nieuwe Nordic nRF52832 Bluetooth 4.0 LE chip om de geprogrammeerde boodschap af te beelden. Ook is er een PC-applicatie waarmee de badge via USB met behulp van een laptop of PC is te programmeren. Bij normaal gebruik werkt de WoTSBadge ongeveer 8 uur op een batterijlading; daarna is hij in tien minuten weer opgeladen via de USB-aansluiting. Verder is de badge ‘hackable', zodat slimmeriken hun eigen applicaties kunnen ontwikkelen.

 

Testen

Nu de definitieve beslissing is genomen, zal de badge worden getest door Dare, om te beoordelen of hij voldoet aan alle relevante eisen en richtlijnen. Ook moet een testopstelling worden ontwikkeld om tijdens de productie de benodigde tests te kunnen uitvoeren. Als alles volgens plan verloopt, begint Azteco in juni met de productie van de 1500 WoTSBadges.

 

Eigenlijk heeft de gadget volgens Dirk Stans van Eurocircuits maar één praktisch nadeel: "Na twee pinten is de naam WoTSBadge onuitspreekbaar..."

 

Beursbezoekers die een WoTSBadge willen ontvangen, kunnen dat aangeven als zij zich via de website van de World of Technology & Science aanmelden voor de beurs, die plaatsvindt van 4 ... 7 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.

 

De WoTSBadge wordt mogelijk gemaakt door ongeveer 20, speciaal voor dit project samenwerkende elektronicabedrijven.

 

Reacties (2)

20 bedrijven betrokken bij de ontwikkeling van een LED badge?! Kan aan mij liggen maar dit is inmiddels toch al een verouderde gadget? Half China produceert dezelfde badges in alle kleuren van de regenboog en via de USB poort op te laden met een levensduur van zelfs meer dan 16 uur! Zie bv. http://sztbdled.en.ecplaza.net/7.jpg en vele andere sites. Typ op google maar eens de zoekterm "led badge" in.
Henk van der Wal, 27 januari 2016 09:12
Niks nieuws onder de zon. Vandaag nog gebruikt, mijn exemplaar van 25 jaar oud is niet via app te corrigeren maar via RS323(?) poort.
Leon van den Berg, 25 januari 2016 21:28
 

Gerelateerd nieuws

Wijnmakers

Wijn maken op microschaal

Een Amerikaanse professor ontwerpt samen met de Technische Universsiteit van Lausanne (EPFL) een miniatuur toestel voor het non-stop produceren van wijn en het beproeven van verschillende fermentatieprocessen. Het…

Ontwerpstudio JasnaRok toont collectie met slimme kunststoffen en weefsels

Op de FashionTech Conference in Berlin en de Fashion Week in Amsterdam toonde het startende Antwerpse ontwerpdtudio Jasnarok hun ‘Fashion On Brainwaves' aan het publiek. Een deel van de collectie is gebasserd op…

Algoritmes herkennen vroege vormen slokdarmkanker

De vroegste stadia van slokdarmkanker zijn moeilijk te herkennen en kunnen eenvoudig worden gemist. De TU Eindhoven ontwikkelde daarom samen met het Catharina Ziekenhuis Eindhoven een techniek om de computer slokdarmfoto…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

What makes you tick?

We willen graag persoonlijk van u horen wat u inspireert en beweegt. 

Daarom vragen we u en uw collega's uit de engineering branche: What makes you tick?

what makes you tick 

 

 

PS Nieuwsgierig naar reacties van collega's? Klik hier...

 
test

Focus op...

 

Vacatures Betabanen

Research Project Officer

Imperial College London - Academic Services<br />Salary: £38,977 to £43,360 per annum

Lecturer / Senior Lecturer in Information Systems Management (T&S and T&PP)

Queen Mary University of London - School of Electronic Engineering and Computer Science<br />Salary: £49,785 to £69,114 per annum (pro-rata)

Product Developer

Imperial College London - Chief Operating Team<br />Salary: £54,927 to £65,935 per annum

Research Associate in Influenza Viruses

Imperial College London - Faculty of Medicine<br />Salary: £46,593 to £54,630 per annum

Postdoctoral Research Assistant

Queen Mary University of London - Barts Cancer Institute<br />Salary: £40,223 to £49,785

Meer externe vacatures »