EO

Ultrakleine Nederlandse drone met camera

21 januari 2016 om 14:56 uur - Rijssen

Trndlabs uit Rijssen heeft een hele ultrakleine drone ontwikkeld die is voorzien van een camera. Het eenvoudige toestelletje met vier propellers wordt bestuurd met een soort game-controller.


Gerard Nieuwenhuis, CEO van lifestylemerk Trndlabs, denkt dat er veel mensen interesse hebben in drones, maar er lang niet altijd veel geld aan willen uitgeven: "Ons product is echt een hebbedingetje waarmee mensen voor het eerst in aanraking kunnen komen met drones. Een echte impulsaankoop omdat mensen het vet vinden."

 

De skeye-drone van Trndlabs weegt maar 14 gram eb vliegt ongeveer zes minuten op een batterijlading. De camera aan de voorzijde maakt beelden van 640 bij 480 pixels en zet ze op een micro-SD-kaartje van 2 GB. Trndlabs ontwikkelde de drone in samenwerking met een Chinese fabrikant. "Zij zijn verantwoordelijk voor de hardware, wij voor het design", aldus Nieuwenhuis.

 

In de buitenlucht presteert de Skeye-drone opvallend goed, zolang het niet al te hard waait. Voor het RTL-gebouw vloog de drone zo'n vijftien meter hoog, maar werd toen meegesleurd door de wind. Hij viel hard op het asfalt, waardoor een propellertje schreef stond. Een scheve propeller heeft merkbaar invloed op de bestuurbaarheid van de drone.  Dergelijke ongelukken gebeuren snel, en daarom geeft Trndlabs vier extra propellertjes bij de drone. Hijs is te koop voor 69 euro.

 

bron: RTL Nieuws

 

 

Gerelateerd nieuws

€ 850.000 voor onderzoeksprojecten Avans en MKB

Onderzoekers van Avans Hogeschool hebben € 850.000 financiering binnengehaald voor onderzoek samen met het MKB. Het nationaal regieorgaan praktijkgericht onderzoek SIA kende in deze ronde 16 financieringen toe. Drie…

Algoritmes herkennen vroege vormen slokdarmkanker

De vroegste stadia van slokdarmkanker zijn moeilijk te herkennen en kunnen eenvoudig worden gemist. De TU Eindhoven ontwikkelde daarom samen met het Catharina Ziekenhuis Eindhoven een techniek om de computer slokdarmfoto…

TV-afstandsbediening en ‘smartbone' voor de hond (video)

Is uw hond de enige thuis die nog TV kijkt? Gun hem dan zijn eigen afstandsbediening. Illyena Hirsky-Douglas, researcher op het gebied van computerontwerp voor dieren aan de University of Central Lancashire, werkte samen…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

What makes you tick?

We willen graag persoonlijk van u horen wat u inspireert en beweegt. 

Daarom vragen we u en uw collega's uit de engineering branche: What makes you tick?

what makes you tick 

 

 

PS Nieuwsgierig naar reacties van collega's? Klik hier...

 
test

Focus op...

 

Vacatures Betabanen

Research Project Officer

Imperial College London - Academic Services<br />Salary: £38,977 to £43,360 per annum

Lecturer / Senior Lecturer in Information Systems Management (T&S and T&PP)

Queen Mary University of London - School of Electronic Engineering and Computer Science<br />Salary: £49,785 to £69,114 per annum (pro-rata)

Product Developer

Imperial College London - Chief Operating Team<br />Salary: £54,927 to £65,935 per annum

Research Associate in Influenza Viruses

Imperial College London - Faculty of Medicine<br />Salary: £46,593 to £54,630 per annum

Postdoctoral Research Assistant

Queen Mary University of London - Barts Cancer Institute<br />Salary: £40,223 to £49,785

Meer externe vacatures »