EO

Kunnen chips en transistoren nog kleiner en sneller worden? (video)

03 mei 2015 om 12:35 uur - Enschede

Smartphones, tablets, computers. Hoe klein mag het zijn? Tegenwoordig volgen de ontwikkelingen zich in een razend tempo op. Hoogleraar Jurriaan Schmitz van de vakgroep Semiconductor Components, verbonden aan het Mesa+ instituut voor Nanotechnologie van de Universiteit Twente legt op 21 mei tijdens ScienceCaféEnschede uit hoe klein de chips en transistoren in onze elektronica kunnen worden en wanneer we de grens van klein echt bereikt hebben. Moeten we ons zorgen maken? En biedt de kwantumcomputer wellicht uitkomst?


ScienceCaféEnschede is dé hotspot waar de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen, debat, muziek en beeld worden gemengd tot een bruisende cocktail van fascinatie en verwondering. Wetenschappers vertellen hun verhaal op een eigentijdse en verhelderende manier, zonder saaie monologen en traditionele collegebanken. ScienceCaféEnschede is een initiatief van de Stichting ScienceCaféEnschede in samenwerking met Studium Generale en de Student Union.

 

Het ScienceCafeEnschede vindt op 21 mei plaats in theater Concordia in Enschede en begint om 20.00 uur. De avond staat onder leiding van professor Dave Blank, wetenschappelijk directeur van Mesa+. Side-kick Cas Damen, hoogleraar NanoPhysicsInterface op Saxion, houdt de discussie levendig. Toegang tot de zaal is gratis maar reserveren is noodzakelijk. Dat kan via deze link.

 

 

Gerelateerd nieuws

schema

Snelle verbinding tussen licht en elektronica

RUG-chemicus Ryan Chiechi heeft een systeem gemaakt dat met behulp van licht binnen enkele picoseconden van lage naar hoge geleiding is te schakelen. Op termijn kan zo'n systeem met behulp van organische moleculen…

Elektronische neus spoort pesticiden en zenuwgas op

Een elektronische neus die schadelijke stoffen, zoals pesticiden en chemische wapens, in zeer lage concentraties kan opsporen, is nu mogelijk. Dat blijkt uit een studie door onderzoekers van het Centrum voor…

Ultradunne, ultraflexibele zonnecellen voor wearable elektronica

Zuid-Koreaanse wetenschappers hebben ultradunne zonnecellen gemaakt die zo flexibel zijn dat ze rond een potlood kunnen worden gebogen. De buigzame zonnecellen zouden wearable elektronica kunnen voeden, zoals fitmess…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

What makes you tick?

We willen graag persoonlijk van u horen wat u inspireert en beweegt. 

Daarom vragen we u en uw collega's uit de engineering branche: What makes you tick?

what makes you tick 

 

 

PS Nieuwsgierig naar reacties van collega's? Klik hier...

 
test

Focus op...

 

Vacatures Betabanen

Research Project Officer

Imperial College London - Academic Services<br />Salary: £38,977 to £43,360 per annum

Lecturer / Senior Lecturer in Information Systems Management (T&S and T&PP)

Queen Mary University of London - School of Electronic Engineering and Computer Science<br />Salary: £49,785 to £69,114 per annum (pro-rata)

Product Developer

Imperial College London - Chief Operating Team<br />Salary: £54,927 to £65,935 per annum

Research Associate in Influenza Viruses

Imperial College London - Faculty of Medicine<br />Salary: £46,593 to £54,630 per annum

Postdoctoral Research Assistant

Queen Mary University of London - Barts Cancer Institute<br />Salary: £40,223 to £49,785

Meer externe vacatures »