EO

Soepel fietstochtje op hobbelige weg, met innovatief Loopwheel (video)

21 april 2015 om 11:13 uur - Boughton (VK)

Fietsers weten dat het rijden op een hobbelige weg vol gaten niet erg comfortabel is. Datzelfde geldt voor rolstoelgebruikers die bijvoorbeeld een stoeprand moeten ‘beklimmen'. Maar dat kan veranderen met Loopwheels, een innovatief, schokabsorberend wiel met lusvormige ophangingsveren die in het wiel zelf zijn geïntegreerd. Het resultaat: een soepele rit met minder trillingen en minder gerammel.


Loopwheels werkt ook met een eigen constructiemateriaal dat de duurzaamheid en betrouwbaarheid verbetert. De Britse ontwerper en uitvinder Sam Pearce werkte samen met lokale boogmakers en maakte maar liefst 70 versies voordat hij tevreden was.

 

Composiet

De Loopwheel veren zijn gemaakt van een koolstof-composietmateriaal, dat zorgvuldig is ontwikkeld en getest om te komen tot optimale compressie en laterale stabiliteit, en sterkte en duurzaamheid. De veren zijn met speciaal ontworpen connectoren bevestigd aan de velg. Elk wiel heeft drie veren, die samenwerken als een zelfcorrigerend systeem. Door de veerconfiguratie wordt de torsie soepel overgedragen tussen de as n de velg.

 

Loopwheels zien er ook gelikt en modern uit; ze zijn onlangs opgenomen in de shortlist voor de Design of the Year award van het London Design Museum.

 

Eindhoven

Pearce kwam op het idee voor Loopwheels in Eindhoven: "Ik kreeg in 2007 het idee voor een wiel met een tangentiale ophanging toen ik op vliegveld Eindhoven op mijn vlucht zat te wachten. Ik zag een moeder die een buggy met kind duwde. De voorwielen raakten een klein drempeltje en het kind duikelde voorover. Ik vroeg mezelf af waarom een wiel geen inwendige ophanging zou kunnen hebben die de impact in elke richting zou dempen. Ik maakte een schetsje in mijn notitieboekje, stapte in mijn vliegtuig en dacht er een paar jaar nog maar nauwelijks aan."

 

Maar het idee kwam weer opborrelen en Pearce ontwikkelde uiteindelijk het Loopwheel. Zijn bedrijf maakt momenteel een kleine 20-inch versie die perfect is voor vouwfietsen.  Via een Kickstarter crowdfundingcampagne is het hem onlangs gelukt om voldoende geld binnen te halen voor het ontwikkelen van wielen voor rolstoelen en daarna wil hij ook een versie voor mountainbikes maken.  

Een Loopwheel met drie versnellingen is te koop vanaf $ 462, en de Loopwheel vouwfiets kost $ 1493.

 

Kijk voor meer informatie op Loopwheels.

 

 

Reacties (3)

Bij de eerste aluminium velgen, was er het probleem dat de velg lokaal niet stijf genoeg was. Er kwamen te snel slagen in het wiel, zeker als de spaken niet goed gespannen zijn.
In dit, verrassende concept, zijn er maar 3 "spaken". Ben dus bang voor slagen in het wiel.
Paul A, 4 mei 2015 15:16
Wat betreft demping lijkt dit wel een goed concept, maar heeft iemand een idee hoe dit zit wat betreft energie? Iedere renner wil een stijf frame, harde bandjes en liefst stijve carbon velgen... Is het niet zo dat heel veel trap-energie verloren gaat in al die elasticiteit?
JosW, 24 april 2015 08:19
op zich een leuk concept maar ik ben benieuwd naar een vergelijking op grond van meetresultaten. Hoe is bv de demping in vergelijking met een klassieke schokdemper in de voorvork; hoe is de stabiliteit bij het nemen van een scherpe bocht (ook weer in vergelijk met een klassiek wiel) en zo zijn er nog wel meer testen denkbaar; ik kan me wel voorstellen dat dit een gewichtsvoordeel heeft tov een klassieke schokdemper
Peter, 22 april 2015 08:52
 

Gerelateerd nieuws

schema

Snelle verbinding tussen licht en elektronica

RUG-chemicus Ryan Chiechi heeft een systeem gemaakt dat met behulp van licht binnen enkele picoseconden van lage naar hoge geleiding is te schakelen. Op termijn kan zo'n systeem met behulp van organische moleculen…

konstantina

Slim opladen elektrische auto's laat stroomprijs dalen

Een elektrische auto volledig opladen kost soms meer energie dan een huishouden in een hele dag gebruikt. Als bestuurders thuiskomen van hun werk en allemaal op hetzelfde moment hun auto opladen, zou dat zelfs het…

€ 850.000 voor onderzoeksprojecten Avans en MKB

Onderzoekers van Avans Hogeschool hebben € 850.000 financiering binnengehaald voor onderzoek samen met het MKB. Het nationaal regieorgaan praktijkgericht onderzoek SIA kende in deze ronde 16 financieringen toe. Drie…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

What makes you tick?

We willen graag persoonlijk van u horen wat u inspireert en beweegt. 

Daarom vragen we u en uw collega's uit de engineering branche: What makes you tick?

what makes you tick 

 

 

PS Nieuwsgierig naar reacties van collega's? Klik hier...

 
test

Focus op...

 

Vacatures Betabanen

Student Appeals, Complaints and Misconduct Caseworker

University of Westminster - Quality and Standards Office, Academic Registrar’s Department<br />Salary: £34,029 to £38,252 per annum (Incl. LWA)

Lecturer in Psychotherapy - Academic Education Pathway

King's College London - Department of Psychological Medicine<br />Salary: £51,974 per annum pro rata, including London Weighting Allowance

Research Assistant

Queen Mary University of London - School of Languages, Linguistics and Film<br />Salary: £36,572 per annum pro rata.

Research Fellow in Digital Twin for Hydropower at UCL

UCL - The Bartlett Faculty<br />Salary: £42,099 to £50,585

Policy Fellow (Public Finance)

UCL - Institute for Innovation and Public Purpose (IIPP) <br />Salary: £42,099 to £50,585

Meer externe vacatures »