EO

Gids over risico's van elektromagnetische straling in de werkomgeving

17 februari 2015 om 18:13 uur - Brussel

Het European Trade Union Institute heeft een gids gepubliceerd over risicobeoordeling van blootstelling van werknemers aan elektromagnetische velden.


De gids is een handig hulpmiddel voor het begrijpen van de nieuwe EU-richtlijn inzake blootstelling aan elektromagnetische velden bij het uitoefenen van een beroep  (2013/35 EU), die in 2016 in werking zal treden. De EMF (electromagnetic fields) richtlijn werd op 29 juni 2013 gepubliceerd en de lidstaten hebben tot 1 juli 2016 om de nieuwe bepalingen op te nemen in hun nationale wetgeving.

 

De EMF-richtlijn maakt deel uit van een 'pakket' van vier richtlijnen over de blootstelling van werknemers aan de risico's van fysische agentia: lawaai, trillingen, elektromagnetische velden en optische straling.

 

Werkomgevingen

De gids geeft uitleg over elektromagnetische straling en er is een overzicht van beroepsmatige blootstelling aan elektromagnetische velden naar frequentie: statische velden, lage-, midden- en radiofrequenties.

Hij bevat een aantal voorbeelden van werkomgevingen waar blootstelling aan veldstekten kan optreden die de aanbevolen limieten van de richtlijn overschrijdt. Het gaat om industriële processen als elektrolyse, lassen, verzegelen (sealing), elektriciteitsopwekking, of in medische procedures zoals Magnetic Resonance Imaging (MRI). Ten slotte geeft de gids aanbevelingen over hoe een preventieve aanpak kan helpen om hoge blootstelling te verminderen.

 

Guide Electromagnetic fields in working life A guide to risk assessment, door Kjell Hansson Mild, PhD en Monica Sandström, PhD (Umeå University)
 
Deze gids is hier gratis te downloaden:

 

 EMF Guide

 

bron: European Trade Union Institute

 

Gerelateerd nieuws

Boete voor recyclingbedrijf na ongeluk aan transportband

Een recyclingbedrijf in Nantwich (UK) is beboet naar aanleiding van een ongeval in 2013. Bij het ongeval raakte een 24-jarige werknemer ernstig gewond toen hij werd meegesleurd in een transportband die niet beveiligd was…

Safe Maintenance Awards Benelux 2016 uitgereikt

Tijdens de vakbeurs Maintenance 2016 in de Antwerp Expo werd voor de zesde keer de Safe Maintenance Award Benelux (SMAB) toegekend aan een technische dienst en een technische dienstverlener die onderhoud uitvoeren op een…

Update van de Blue Guide

Onlangs is een update verschenen van de Blue Guide. Deze versie is van 5 april 2016. De nieuwe Blue Guide verscheen voor het eerst op 28 februari 2014 en schetst de werking van de Nieuwe Aanpak richtlijnen (zoals de…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

What makes you tick?

We willen graag persoonlijk van u horen wat u inspireert en beweegt. 

Daarom vragen we u en uw collega's uit de engineering branche: What makes you tick?

what makes you tick 

 

 

PS Nieuwsgierig naar reacties van collega's? Klik hier...

 
test

Focus op...

 

Vacatures Betabanen

Executive Manager - UKCRIC

UCL - Department of Civil, Environmental and Geomatic Engineering<br />Salary: £52,558 pro rata

Lecturer (Teaching) in Political Theory

SOAS University of London - Politics & International Studies<br />Salary: £49,803 to £58,613. Grade 8, per annum inclusive of London Weighting (pro rata)

Lecturer in Politics of Africa Migration

SOAS University of London - Politics & International Studies<br />Salary: £49,803 to £58,613. Grade 8, per annum inclusive of London Weighting (pro rata)

Associate Professor: Interventional Methods Clinical Psychology

UCL - Department of Clinical, Educational and Health Psychology<br />Salary: £65,698 to £71,357

Research Fellow in Computational Chemistry and Machine Learning

UCL - Department of Chemistry <br />Salary: £42,099 to £50,585

Meer externe vacatures »