EO

Sterke Nederlandse inbreng in internationaal onderzoek naar sensornetwerken

24 augustus 2010 om 08:00 uur - Enschede

Sensoren worden steeds meer ingezet om ons leven veiliger, comfortabeler en gemakkelijker te maken. Maar hoe haal je méér en betere informatie uit netwerken van sensoren die met elkaar communiceren? Dat is een vraag die de Universiteit Twente, samen met een internationaal consortium van bedrijven en kennisinstellingen wil beantwoorden. In het project MC Impulse participeren onder meer Thales Nederland en de UT-spinoff Xsens Technologies.


Voor de beveiliging van luchthavens of grote evenementen, bij het monitoren van gevaarlijke stoffen, in de gezondheidszorg: voor sensoren die op een intelligente manier met elkaar communiceren, liggen vele toepassingen in het verschiet. Dat kunnen simpele temperatuur- of bewegingssensoren zijn, maar ook geavanceerde camera's, radar of versnellingssensoren. Het is de kunst om alle informatie die de sensoren samen verzamelen, zo goed mogelijk uit het netwerk te halen. Daarvoor zijn geavanceerde technieken nodig voor dataverwerking. Op die technieken gaat het project MC Impulse zich richten. De kennisinstellingen die participeren, naast de UT, zijn Lancaster University, Linköping University en het Fraunhofer Institut FKIE. Vanuit het bedrijfsleven doen, naast Thales en Xsens, ook Saab en Rinicom mee.

 

Internationaal

Vanuit de Universiteit Twente neemt de groep stochastische systeem- en signaaltheorie van prof. Arun Bagchi deel aan het project. Deze groep maakt deel uit van het Centrum voor Telematica en Informatietechnologie (CTIT) van de UT. De wetenschappelijke leiding van MC Impulse is in handen van dr. Yvo Boers, die verbonden is aan deze onderzoeksgroep en ook werkzaam is bij Thales. MC Impulse maakt deel uit van het Marie Curie Initial Training Network van de EU, bedoeld om de mobiliteit van jonge onderzoekers te stimuleren. Om die reden gaan in Twente vijf buitenlandse onderzoekers, uit Frankrijk, Brazilië, Spanje, Griekenland en China, aan de slag: drie bij Thales, één bij Xsens en één bij de UT.

Meer info over dit project is te vinden op  http://mcimpulse.isy.liu.se/

 

Gerelateerd nieuws

Sensorleveranciers in a&b, Elektro-Data en Elektronica

De augustus-edities van de vaktijdschriften a&b, Elektro-Data en Elektronica bevatten de Sensorspecial 2010. Meer dan 80 toonaangevende aanbieders van sensorproducten en -diensten in de Benelux staan vermeld met naam…

Gratis nieuwsbrief

EOL

 

What makes you tick?

We willen graag persoonlijk van u horen wat u inspireert en beweegt. 

Daarom vragen we u en uw collega's uit de engineering branche: What makes you tick?

what makes you tick 

 

 

PS Nieuwsgierig naar reacties van collega's? Klik hier...

 
test

Focus op...

 

Vacatures Betabanen

Timetable Officer

City St George’s, University of London - Property and Facilities<br />Salary: £32,982 to £40,521

HR Assistant

Rambert School of Ballet and Contemporary Dance - HR<br />Salary: £27,500 to £31,000 per annum, pro rata, (actual salary £11,000–£12,400, 0.4 FTE pa) dependent on…

Lecturer/Practitioner in Physiotherapy

King's College London - King’s Sport & Wellness <br />Salary: £52,874 to £61,921 per annum, including London Weighting Allowance

IGC Programme Coordinator

London School of Economics and Political Science - International Growth Centre<br />Salary: £35,758 to £40,741 pro-rata, with potential to progress to £43,604

Head of International Compliance – IGC

London School of Economics and Political Science - International Growth Centre<br />Salary: £52,806 to £60,705 pa inclusive with potential to progress to £67,357 pa…

Meer externe vacatures »