EO

Hydrauliek minisymposium over Machinerichtlijn

25 oktober 2010 om 10:00 uur

Ondanks dat de nieuwe Machinerichtlijn 2006/42/EG op 29 december 2009 van kracht is geworden, zijn er nog veel bedrijven die nog niet conform deze nieuwe Machinerichtlijn leveren.

 

Deels wordt dit veroorzaakt door onduidelijkheid en de vele vragen die er omtrent de nieuwe richtlijn zijn, dit geldt zeker ook binnen het vakgebied Hydrauliek. Vandaar dat de Feda  en De Vereniging Platform Hydrauliek hierop inspelen door een drietal minisymposia te organiseren op verschillende locaties in het land. Op 25 november vindt het eerste symposium plaats.

De insteek van deze minisymposia is de materie vanuit een praktische invalshoek te benaderen en duidelijkheid te geven waar u als Aandrijftechniek specialist vanuit de nieuwe richtlijn aan moet voldoen. Het symposium bestaat uit twee delen: in deel 1 wordt ingegaan op de achtergrond van de nieuwe Machinerichtlijn en in deel 2 wordt een groot aantal praktijk cases besproken waarin duidelijk naar voren komt waar u als machinebouwer aan moet voldoen.

In de pauze bestaat de mogelijkheid om schriftelijk vragen in te dienen, deze zullen na het tweede deel van het symposium groepsgewijs worden behandeld. Dit symposium kan, voor iedereen die vanuit de Hydraulische Aandrijftechniek te maken heeft met de nieuwe Machinerichtlijn, belangrijk zijn.

 

Informatie

De kosten voor leden van De Vereniging Platform Hydrauliek en de Feda leden zijn 145 euro (excl BTW) per deelnemer. Deelnamekosten voor niet leden zijn 190 euro (excl BTW) per deelnemer. Schrijft u zich uiterlijk voor 29 oktober in, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Aanmelden kan bij feda@fme.nl . Vermeld u hierbij uw naam, bedrijfsnaam, telefoonnummer, het aantal deelnemers en dat het gaat om het minisymposium "Machine Richtlijn in de Hydraulische Aandrijftechniek".

 

Programma

Het programma zal er als volgt uit zien:

  • 13.15-13.30 Ontvangst, koffie/thee
  • 13.30 Presentatie door TCPM, begrippen: Machinerichtlijn, CE-markering, wijzigingen in de wet, verplichting voor fabrikanten en leveranciers van complete machines en deel-machines ( hydraulische installaties of samenstellingen van componenten), risico-analyse en -reductie, begrippen Safety Integrity Level (SIL) en Performance Level (PL).
  • 14.30-14.40 Pauze, deelnemers kunnen schriftelijk vragen voorbereiden en indienen
  • 14.40-16.10 Praktijk cases, door Peter Albers, wat te doen bij levering van de complete aandrijving, besturing, deel-systemenen/of componenten. Deelnemers kunnen hier interactief aan deel te nemen.
  • 16.10-16.30 Pauze, onderlinge discussie en gelegenheid voor nadenken over resterende vragen
  • 16.30-17.30 Deelnemers kunnen hun vragen verder stellen aan panel TCPM/Albers
  • 17.30 Broodje en een Netwerk borrel

De voornemens zijn om in 2011 nog twee gelijke sessies te organiseren in zowel het zuiden als het noorden van het land.

 

Kennis

RSS

Vacature: Teamlead Manufacturing Engineering

24-08-20 14:12 “Klantgerichte techneut met leidinggevende kwaliteiten en...

test artikel industrieel ontwerpen

12-12-17 13:49 hier komt een inleiding

Test Industrial Design artikel

03-11-17 12:07 dit is de inleidende tekst

Meer kennis »

Laatste productnieuws

ODtest Productnieuws ivm nieuwsticker - 07-06-2018

Werkt de nieuwsticker correct bij invoer nieuw productnieuwsbericht ?

ODtest Productnieuws 21-12-17

Dit is de intro van ODtest Productnieuws 21-12-17

Test nieuw proddossier

Dit is een 'test; " é prodnws item PP 09012017

dit is de inleidende tekst bij een test productnieuwsitem

Meer productnieuws »

Laatste nieuws

Foto

Een mooi eiland voor robots (storify)

Onderzoekers van het Los Alamos National Laboratory, de Northwestern University en de Rice University hebben een nieuwe stap gezet naar het gebruik van perovskietkristallen voor zonnecellen.

Een konijn zonder tandenborstel

Een konijn zonder tandenborstel

Als je medicijnen met een piepklein robotje precies op tijd bij exact het juiste orgaan wil laten afleveren, dan moet dat robotje daar geen uren over doen. Daarom heeft een team van wetenschappers uit de China, Israël…

3D-animatie met een pennenstreek (video)

Mosketch, een programma dat is ontwikkeld door Moka Studio en de Technische Universiteit van Lausanne (EPFL), maakt het mogelijk om 3D-animaties te genereren zonder dat daarvoor een intensieve training nodig is. Het is…

Meer nieuws »

What makes you tick?

We willen graag persoonlijk van u horen wat u inspireert en beweegt. 

Daarom vragen we u en uw collega's uit de engineering branche: What makes you tick?

what makes you tick 

 

 

PS Nieuwsgierig naar reacties van collega's? Klik hier...

 

FHI Federatie Beurs

fghdfh dfhdfh dfhdfh

Van Raalte volgt Van Schagen op als voorzitter FHI-technologiebranches

25 juli 2016

Sinds 1 juli is Willem van Raalte de nieuwe voorzitter van de federatie van technologiebranches FHI. De oprichter en DGA van het laboratorium technologiebedrijf Da Vinci Laboratory Solutions neemt de hamer over van Eric van Schagen, president van familiebedrijf Simac. Lees verder »

Kweekhamburgers en de consequenties van technologie op de WoTS

12 juli 2016 Twee topwetenschappers geven tijdens de World of Technology & Science een fascinerend beeld van hun vakgebied. Maarten Steinbuch, hoogleraar aan de TU Eindhoven en leider van de Control Systems Technology groep binnen de faculteit Mechanical Engineering, spreekt over ‘Disrupties in technologie en maatschappij' en Mark Post, hoogleraar fysiologie aan de Universiteit Maastricht, is de eerste ter wereld die een hamburger in het lab wist te kweken. Zijn presentatie gaat in op de impact voor de voedselvoorziening. Lees verder »

E&A wordt E&A in 2017

20 juni 2016 Electronics & Applications, dat is de nieuwe naam van de beurs die tot nu toe werd gehouden als Electronics & Automation. Ook het beursmotto is nieuw: ‘slim product, slim gemaakt' en daarmee wil beursorganisator FHI onderstrepen dat elektronica een steeds belangrijker onderdeel wordt van producten en productbeleving. De eerste Electronics & Applications vindt plaats van 30 mei tot en met 1 juni 2017. Lees verder »

Focus op...

 

Vacatures Betabanen

Clinical Trials Agreements Associate

King's College London - Clinical Trials Office<br />Salary: £43,205 to £50,585 per annum, including London Weighting Allowance

Lecturer in European Health & Human Rights

IES London<br />Salary: From £90 depending on candidates’ expertise and experience in the field

Regulatory Affairs Specialist, Clinical Trials

The George Institute for Global Health<br />Salary: £52,000 to £60,000 per annum, dependent on experience

Senior Lecturer in Electronic Products Engineering

Kingston University - School of Engineering and the Environment<br />Salary: £48,251 to £57,061 per annum

PDRA on the Project 'Robot Experimentalist'

Goldsmiths, University of London - Computing<br />Salary: £43,036 to £47,952

Meer externe vacatures »

Gratis nieuwsbrief

EOL