12 juli 2016 om 08:14 uur -
Prof.dr. Mark Post is hoogleraar Fysiologie en voorzitter van de afdeling Fysiologie aan de Universiteit Maastricht. Hij staat bekend als de ontwikkelaar van de eerste kweekhamburger. De belangrijkste onderzoeksinteresse van Mark Post is het maken van levende weefsels voor medische toepassingen (tissue engineering) en voor voedsel. De medische toepassingen zijn gericht op de constructie van bloedvaten, die kunnen worden gebruikt als transplantaten voor coronaire bypassoperatie.
Tissue engineering for food heeft geleid tot de ontwikkeling van gekweekt rundvlees uit skeletspier-stamcellen om een alternatief te creëren voor de traditionele vleesproductie door vee. In zijn lezing op donderdagochtend 6 oktober 2016 vertelt prof. Post over de totstandkoming van dit bijzondere stukje vlees. Wat betekent dit voor de toekomst? Komt er een einde aan alle honger en vreselijke voedseltekorten in de wereld?
De lezingen zijn kosteloos bij te wonen na aanmelding voor een beursbezoek en de lezingen. Of bekijk het uitgebreide conferentieprogramma tijdens WoTS om kennis op te doen.
Techvertorials
Vacatures
UCL - Biosciences <br />Salary: £34,605 to £39,980
University of West London - College of Nursing, Midwifery & Healthcare<br />Salary: £44,559 to £51,013 per annum
Queen Mary University of London - School of History<br />Salary: £42,405 per annum
University of Westminster - Computer Science and Engineering<br />Salary: £45,791 to £50,855 per annum (incl. LWA)
University Of The Arts London<br />Salary: £32,624 to £39,342 per annum.
Expertblog MW
Strip, tape, ribbon...we hebben allemaal verschillende aanduidingen voor het product dat het eenvoudigst...
Dit seizoen staat traditiegetrouw in het teken van het licht. Licht dat er nu even niet is en waar we...