Een mooi eiland voor robots (storify)

Geplaatst op 01 augustus 2017 om 09:50 uur
Een mooi eiland voor robots (storify)
Onderzoekers van het Los Alamos National Laboratory, de Northwestern University en de Rice University hebben een nieuwe stap gezet naar het gebruik van perovskietkristallen voor zonnecellen.

"De kristaloriëntatie is al meer dan twee decennia een puzzel, en dit is de eerste keer dat we er in zijn geslaagd om het kristal om te draaien - te flippen - in het ‘hot casting'-proces", zegt Rice-student Hsinhan Tsai, die hieraan in Los Alamos samenwerkt met senior researcher Aditya Mohite. "Dit is onze doorbraak, we gebruiken onze spin-casting techniek om gelaagde kristallen te creëren waarvan de elektronen verticaal door het materiaal stromen, zonder in het midden te worden geblokkeerd door organische kationen".

 

Robots. "De kristaloriëntatie is al meer dan twee decennia een puzzel, en dit is de eerste keer dat we er in zijn geslaagd om het kristal om te draaien - te flippen - in het ‘hot casting'-proces", zegt Rice-student Hsinhan Tsai, die hieraan in Los Alamos samenwerkt met senior researcher Aditya Mohite. "Dit is onze doorbraak, we gebruiken onze spin-casting techniek om gelaagde kristallen te creëren waarvan de elektronen verticaal door het materiaal stromen, zonder in het midden te worden geblokkeerd door organische kationen". Testtagnathan

 

 

 

 

 
© Engineersonline.nl