12 juli 2016 om 08:14 uur -
Prof.dr. Mark Post is hoogleraar Fysiologie en voorzitter van de afdeling Fysiologie aan de Universiteit Maastricht. Hij staat bekend als de ontwikkelaar van de eerste kweekhamburger. De belangrijkste onderzoeksinteresse van Mark Post is het maken van levende weefsels voor medische toepassingen (tissue engineering) en voor voedsel. De medische toepassingen zijn gericht op de constructie van bloedvaten, die kunnen worden gebruikt als transplantaten voor coronaire bypassoperatie.
Tissue engineering for food heeft geleid tot de ontwikkeling van gekweekt rundvlees uit skeletspier-stamcellen om een alternatief te creëren voor de traditionele vleesproductie door vee. In zijn lezing op donderdagochtend 6 oktober 2016 vertelt prof. Post over de totstandkoming van dit bijzondere stukje vlees. Wat betekent dit voor de toekomst? Komt er een einde aan alle honger en vreselijke voedseltekorten in de wereld?
De lezingen zijn kosteloos bij te wonen na aanmelding voor een beursbezoek en de lezingen. Of bekijk het uitgebreide conferentieprogramma tijdens WoTS om kennis op te doen.
Techvertorials
Vacatures
Imperial College London - Academic Services<br />Salary: £38,977 to £43,360 per annum
Queen Mary University of London - School of Electronic Engineering and Computer Science<br />Salary: £49,785 to £69,114 per annum (pro-rata)
Imperial College London - Chief Operating Team<br />Salary: £54,927 to £65,935 per annum
Imperial College London - Faculty of Medicine<br />Salary: £46,593 to £54,630 per annum
Queen Mary University of London - Barts Cancer Institute<br />Salary: £40,223 to £49,785
Expertblog MW
Strip, tape, ribbon...we hebben allemaal verschillende aanduidingen voor het product dat het eenvoudigst...
Dit seizoen staat traditiegetrouw in het teken van het licht. Licht dat er nu even niet is en waar we...