EO
Laatste bedrijfsnieuws:

Vind bedrijfsnieuws in:

Deze maand in A&B

Aandrijfnieuws - Nieuwe machinerichtlijn, Besturingstechniek - Noodbeveiliging windmolens, Motion Control - O-sys: precisie motion control, Mechatronische aandrijftechniek - Movigear: nieuw aandrijfsysteem, Maintenance Digest - Voorkom persluchtlekkages, ...

Deze maand in a&b
 

Test 'bedrijfsnieuws bericht PP 09012017

09 januari 2017 om 12:52 uur -

The High Tech Institute en Fontys Centre of Expertise High Tech Systems (HTSM) geven in mei een driedaagse workshop ontwerpen voor 3D-printing. Het geleerde kan in het 3D-printing lab van Fontys Hogescholen gelijk in de praktijk worden gebracht.

Bij de workshop ‘Design for Additive Manufacturing' worden ontwerp en realisatie van industrieel 3D-printen direct met elkaar verweven. De eigenschappen van additive manufacturing kunnen aanzienlijke concurrentievoordelen brengen in het productontwikkelingsproces en/of het (eind)product.

Training

De training vindt plaats in en om het ObjeXlab: het 3D-printing lab van het Fontys Centre of Expertise HTSM in Eindhoven. Tijdens de hands-on training leert u de eigenschappen van additive manufacturing kennen en benutten. De lessen worden verzorgd door ervaren docenten die enerzijds verbonden zijn aan de Fontys onderzoeksgroep Innovatieve Productietechnologie en anderzijds actief zijn in de high-tech industrie.

 

Het printlab is uitgerust met tal van industriële 3D-printers, zowel voor kunststoffen als metalen. In het lab wordt ook gewerkt met 3D-scanners, apparatuur voor materiaalanalyse en warmtebehandeling en met alle relevante softwarepakketten. Elke trainingsdag bestaat uit een mix van theorie en praktijk, onder begeleiding van labassistenten.

 

‘Design for Additive Manufacturing' is een driedaagse workshop en vindt plaats op 17, 18 en 19 mei 2017 in het 3D-printing lab van Fontys Hogescholen in Eindhoven.


Doelstelling

Na afloop van de training hebben de deelnemers inzicht in de eigenschappen, uitdagingen, kansen en implicaties van additive manufacturing en zijn ze in staat om ontwerprichtlijnen toe te passen in hun eigen organisatie.


Doelgroep

De workshop richt zich op productingenieurs, productontwerpers, systeemarchitecten, projectleiders en productie-ingenieurs. Vereisten: Technisch onderwijs (BSc of hoger).

 

Meer informatie en aanmelden voor de workshop ‘Design for Additive Manufacturing'.

Laatste nieuws

Foto

Een mooi eiland voor robots (storify)

Onderzoekers van het Los Alamos National Laboratory, de Northwestern University en de Rice University hebben een nieuwe stap gezet naar het gebruik van perovskietkristallen voor zonnecellen.

Een konijn zonder tandenborstel

Een konijn zonder tandenborstel

Als je medicijnen met een piepklein robotje precies op tijd bij exact het juiste orgaan wil laten afleveren, dan moet dat robotje daar geen uren over doen. Daarom heeft een team van wetenschappers uit de China, Israël…

3D-animatie met een pennenstreek (video)

Mosketch, een programma dat is ontwikkeld door Moka Studio en de Technische Universiteit van Lausanne (EPFL), maakt het mogelijk om 3D-animaties te genereren zonder dat daarvoor een intensieve training nodig is. Het is…

Meer nieuws »

What makes you tick?

We willen graag persoonlijk van u horen wat u inspireert en beweegt. 

Daarom vragen we u en uw collega's uit de engineering branche: What makes you tick?

what makes you tick 

 

 

PS Nieuwsgierig naar reacties van collega's? Klik hier...

 

Focus op...

 

Vacatures Betabanen

Postdoctoral Research Fellow (Mammo Screen)

London South Bank University - School of Engineering<br />Salary: £35,439 to £40,976 per annum, inclusive of £4,952 London weighting.

JLR-Imperial PhD on Sustainable Automotive Manufacturing by Design

Imperial College London<br />Salary: £20,622 (UKRI standard rate) - or higher based on excellence.

Lecturer in Law

University of Greenwich - School of Law<br />Salary: £37,099 to £42,978 plus £4069 London weighting per annum

Lecturer/Senior Lecturer in Criminology

University of Greenwich - School of Law<br />Salary: £37,099 to £54,395 plus £4069 London weighting per annum

UG Programme Manager

London School of Economics and Political Science - Department of Sociology<br />Salary: £33,558 to £38,541 p.a. inclusive with potential to progress to £41,404 pa…

Meer externe vacatures »

Poll

Test Kennis OD 1
 
 
Meer stellingen

Gratis nieuwsbrief

EOL